Γλυκό καρότο

Υλικά που θα χρειαστούν για το γλυκό καρότο
1 κιλό καρότα χοντρά
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
1 μπαστουνάκι κανέλα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό να βράζει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε τα καρότα και την κανέλα. Τα αφήνετε να βράζουν για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό για μια μέρα. Την επόμενη ξαναβάζετε στη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και ξαναβράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Σχόλια