Κοτόπουλο με πιπεριές

Υλικά που θα χρειαστούν για το κοτόπουλο με πιπεριές
1250γρ. κοτόπουλο σε μερίδες
4-5 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
1/2φλ. λευκό ξηρό κρασί
1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. χαλούμι σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
λάδι
λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες. Πλένετε το κοτόπουλο και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Βάζετε λίγο λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Αλευρώνετε το κοτόπουλο και μόλις ζεσταθεί το λάδι το τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις πιπεριές και ανακατεύετε να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε για ένα λεπτό ακόμα να μαλακώσει και ρίχνετε το σκόρδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο, σβήνετε με το κρασί, περιμένετε ένα λεπτό και ρίχνετε την ντομάτα. Προσθέτετε 2φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Δέκα λεπτά περίπου πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε το τυρί και τον μαϊντανό.

Σχόλια