Σαρδέλες πικάντικες σε ντομάτες

Υλικά που θα χρειαστούν για τις σαρδέλες
1/2 κιλό σαρδέλες
1/2φλ. αλεύρι
2κουτ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κουτ.γλ. πιπέρι καγιέν
λάδι
αλάτι
1-2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμό και ξύσμα 1/2 λεμονιού
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκες ντομάτες σε ροδέλες

Εκτέλεση
Πλένετε τις σαρδέλες, τις καθαρίζετε και τις ανοίγετε σε φιλέτα. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το πιπέρι καγιέν και αλευρώνετε τις σαρδέλες. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι να κάψει καλά, τηγανίζετε τις σαρδέλες για μερικά λεπτά να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές. Σουρώνετε το λάδι του τηγανιού προσθέτοντας λίγο ακόμα λάδι και το βάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο, τις πιπερίτσες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μισό μαϊντανό. Βράζετε τη σάλτσα για πέντε λεπτά και περιχύνετε τις σαρδέλες. Βάζετε σε πιατέλα τις ροδέλες ντομάτας και από πάνω μια σαρδέλα και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Σχόλια