Χαλβάς με μέλι

Υλικά που θα χρειαστούν για τον χαλβά
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κιλό λάδι
1/2 κιλό μέλι
1φλ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
2 κιλά νερό
λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Βάζετε σε άλλη κατσαρόλα το νερό με το μέλι, το βράζετε να δέσει λίγο το σιρόπι και με μια βαθιά κουτάλα το ρίχνετε στο σιμιγδάλι που εξακολουθείτε να το εχετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και να πήξει. Στο μεταξύ έχετε κόψει στα τέσσερα ή σε περισσότερα κομμάτια τα αμύγδαλα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και κατεβάζετε από τη φωτιά. Βάζετε τον χαλβάσε φόρμα και αφήνετε να κρυώσει.

Σχόλια