ΨΑΞΕ ΕΔΩ

alouette

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Ζυμαρικά στο φούρνο με μπρόκολο, ζαμπόν και τυρί

Υλικά που θα χρειαστούν για τα ζυμαρικά με μπρόκολο
125γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
125γρ. τυρί κρέμα
125γρ. ντοματούλες τσέρι κομμένες στη μέση
80γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
50γρ. κασέρι τριμμένο
250γρ. πένες
30γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι
2κ.γλ. μουστάρδα σκόνη
450ml γάλα αποβουτυρωμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
20γρ. τρίμματα ψωμί

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά για 4 λεπτά. Προσθέτετε το μπρόκολο και βράζετε 4 λεπτά ακόμα και σουρώνετε καλά. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και τη μουστάρδα να γίνουν πάστα. Ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα να γίνει απαλή σάλτσα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, λίγο μοσχοκάρυδο και σιγοβράζετε για 2 λεπτά να πήξει. Προθερμαίνετετ το γκρίλ στο δυνατό. Ρίχνετε στη σάλτσα τις ντοματούλες, το ζαμπόν, τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε σε πιρέξ και σκεπάζετε με τριμμένο τυρί και τρίμματα ψωμιού. Ψήνετε για 3-4 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει.
*Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση αντί για γάλα βάζετε κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου